ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Αρχική Όροι χρήσης

 

Το www.louiza.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων μέσω του διαδικτύου της εταιρείας «Βλαδίκας & ΣΙΑ Ε.Ε.» με το διακριτικό τίτλο ‘’ΛΟΥΪΖΑ’’, που εδρεύει στα Ιωάννινα στο 4 χλμ Ιωαννίνων - Αθηνών (ΑΦΜ: 081568939 / Δ.Ο.Υ ΒΑ Ιωαννίνων). Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος του louiza, που βρίσκεται στην διεύθυνση www.louiza.gr.
Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα www.louiza.gr συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

1. Όροι

Το louiza διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες του και τα συναλλακτικά ήθη. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν καταλαμβάνει παραγγελίες τις οποίες έχετε ήδη κάνει.

2. Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα

Το louiza δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.louiza.gr τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες, από το ηλεκτρονικό κατάστημα louiza, υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας. Οι φωτογραφίες των προϊόντων του louiza είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική εικόνα των προϊόντων, ενδέχεται όμως να υπάρχει μια μικρή απόκλιση στο χρώμα του προϊόντος ανάλογα με τις ρυθμίσεις της οθόνης του επισκέπτη του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

3. Περιορισμός ευθύνης

Το louiza ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.
Σε περίπτωση που κάποιο από τα επιλεγμένα είδη βρίσκεται σε έλλειψη και δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί η σελίδα, το louiza υποχρεούται να προτείνει στον πελάτη εναλλακτικές λύσεις. Εάν υπάρχει οικονομική διαφορά με την νέα πρόταση και είναι πιο υψηλή η τιμή, ο πελάτης οφείλει να την καλύψει. Εάν το νέο προϊόν είναι σε χαμηλότερη τιμή το louiza οφείλει να επιστρέψει τη διαφορά. Σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι λύσεις αυτές, το louiza υποχρεούται σε επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε ο πελάτης, μόνο για το είδος που βρίσκεται σε έλλειψη και σε καμία περίπτωση ολόκληρης της παραγγελίας.

Το louiza ευθύνεται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια, σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση παραγγελθέντων προϊόντων και για πληροφορίες που η ίδια δίνει ή υπηρεσίες που παρέχει μέσω του δικτυακού τόπου της.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα louiza δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης το louiza ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού. Το ηλεκτρονικό κατάστημά μας δεν φέρει ευθύνη σε τυχόν χτυπήματα προϊόντων εάν γίνουν κατά την μεταφορά μέσω ταχυδρομικής υπηρεσίας. Η ευθύνη είναι της εταιρίας μεταφοράς.

4. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Η ιστοσελίδα www.louiza.gr είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του καταστήματος ‘’Λουΐζα’’ για ηλεκτρονικές πωλήσεις. Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται από το www.louiza.gr & www.louiza.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του καταστήματος ‘’Λουΐζα’’ και της εταιρείας με την επωνυμία <<ΒΛΑΔΙΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.>> και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της εταιρίας ΒΛΑΔΙΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.
Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν το κατάστημα Λουΐζα ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά διακριτικά γνωρίσματα του www.louiza.gr & www.louiza.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.
 Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στις ιστοσελίδες www.louiza.gr & www.louiza.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

5. Υποχρεώσεις Χρήστη

Οι χρήστες των ιστοσελίδων www.louiza.gr & www.louiza.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές και το ηλεκτρονικό κατάστημα του louiza για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

6. Ασφάλεια

Το louiza αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η πρόσβαση στα συστήματα του louiza (servers) ελέγχεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες/χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της εταιρείας.

7. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του www.louiza.gr είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε προσωπικά σας στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, επίθετο επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση αποστολής προϊόντων κλπ.)  κατά κανόνα για να διεκπεραιώσουμε παραγγελίες σας. Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες των διαδικτυακών τόπων www.louiza.gr, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές σας μαζί μας, την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές).
Κάθε εύλογο μέτρο για την ασφάλιση των δεδομένων σας έχει παρθεί. Τα προσωπικά σας στοιχεία σε εξαιρετικά σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις δύναται να γνωστοποιούνται και σε συνεργαζόμενες με το louiza επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης σας μαζί μας, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία.
Για οποιαδήποτε απορία ή πρόταση ή δήλωση που σχετίζεται με αυτά τα θέματα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω των ‘’Στοιχείων Επικοινωνίας’’.
Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ο χρήστης διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

8. Αγορά Προϊόντων

Απόθεμα Προϊόντων
Αντίθετα με τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα στο είδος μας τα οποία έχουν αναρτήσει φωτογραφικό υλικό και τιμές με καλάθι αγοράς χωρίς να είναι σε θέση να τα διαθέσουν άμεσα, σας ενημερώνουμε ότι:
H εταιρεία ‘’Λουΐζα’’ είναι και φυσικό κατάστημα από το 1983 και για τον λόγο αυτό όσα προϊόντα έχουν καλάθι αγοράς είναι και άμεσα διαθέσιμα, στην περίπτωση που κάποιο προϊόν έχει εξαντληθεί, αυτόματα παύει να εμφανίζεται το καλάθι και στην θέση του γράφει ότι εξαντλήθηκε ή αναμένεται (άρα και δεν μπορείτε να το προσθέσετε στην παραγγελία σας).
Κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας θα λάβετε αυτοματοποιημένο e-mail το οποίο θα αναφέρει τις λεπτομέρειες  αυτής. Μετά την επεξεργασία της παραγγελίας από το τμήμα ηλεκτρονικών αγορών του louiza, μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες θα λάβετε το δεύτερο και επιβεβαιωτικό e-mail με τα προϊόντα που θα σας αποσταλούν.
Σε περίπτωση που στη παραγγελία σας προκύψει κάποια εκκρεμότητα ή εκκρεμεί το θέμα, τότε θα είμαστε σε διαρκή επαφή.
Δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης αυτών των ενημερώσεων, η αποστολή των οποίων, αποτελεί προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας. Τα e-mail αυτά σας καλούμε να φροντίζετε να μπορούν να φτάσουν σε εσάς και να τα διατηρείτε καθ' όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας. Είναι υποχρέωση σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά e-mail, σύμφωνα με τους γενικούς όρους που διέπουν τις συναλλαγές μας, να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση.

9. Υπαναχώρηση – Αντικατάσταση – Μείωση τιμήματος

O καταναλωτής διατηρεί το δικαίωμα που του δίνεται εκ του νόμου για υπαναχώρηση, αντικατάσταση ή μείωση του τιμήματος σε περίπτωση εμφάνισης πραγματικού ελαττώματος ή ελλείψεως συνομολογημένης ιδιότητας ή σε περίπτωση αλλαγής γνώμης σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Σε κάθε περίπτωση λόγω του ότι η παρούσα σύμβαση που συνάπτεται είναι σύμβαση εξ αποστάσεως έχει δικαίωμα υπαναχώρησης μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος. Εντός της προθεσμίας αυτής οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφαση σας.

Αν επιθυμείτε υπαναχώρηση ή αντικατάσταση επειδή αλλάξατε γνώμη, ασκείτε το δικαίωμα σας με την εξαίρεση όσων προϊόντων κατασκευάζονται με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και μόνο για εσάς συγκεκριμένα και ιδιαιτέρως για αυτά που απαιτείται η παροχή υπηρεσιών τρίτων προσώπων-συνεργατών μας. Θα ενημερώνεστε για το κάθε τέτοιο προϊόν με email και θα είμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σε περίπτωση ασκήσεως ενός εκ των ως άνω δικαιωμάτων οφείλετε να επιστρέψετε τα προϊόντα με τις εξής προϋποθέσεις: τα προϊόντα θα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν, πλήρη και χωρίς φθορές, η συσκευασία τους να είναι αυτή που κανονικά τα συνοδεύει, και να είναι σε άριστη κατάσταση, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία τα συνόδευαν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) κατά την παράδοση. Τα έξοδα αποστολής σας βαρύνουν στην περίπτωση που η άσκηση του δικαιώματος σας είναι λόγω αλλαγής γνώμης για το οποίο κόστος θα ενημερώνεστε.

Στην περίπτωση της υπαναχώρησης η επιστροφή των χρημάτων σας θα πραγματοποιείται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που η εταιρία μας αντιληφθεί, κατά την απόλυτη κρίση της, ότι ο πελάτης καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα, έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα κι αν καλύπτονται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Η όποια εταιρία μεταφοράς συμβάλλει στην παράδοση των προϊόντων μας, είναι ανεξάρτητη της δικής μας εταιρίας και ευθύνεται για τυχόν αλλοίωση ή καταστροφή των προϊόντων κατά τη μεταφορά.

Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιεί την πολιτική επιστροφών της, οποτεδήποτε, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στο louiza.gr.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας τηρεί τους όρους και εσείς τους αποδέχεστε με την ρητή επιφύλαξη για κάθε ισχύουσα διάταξη για την προστασία του καταναλωτή και του κώδικα καταναλωτικής δεοντολογίας.

10. Τρόποι Πληρωμής

  • Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελίας στο χώρο σας (αντικαταβολή)
    Η μέθοδος πληρωμής με αντικαταβολή ισχύει για όλη την Ελλάδα.
  • Κατάθεση/ έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό
  • Πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.